Slachtoffer Marbella had schuilplaats Amstelveen

Frank Scharrenberg, die dinsdag werd geliquideerd in het Spaanse Marbella, had een schuilplaats in Amstelveen. De politie kreeg in 2007 een tip dat een rijtjeshuis aan de Jan Teulingslaan in Amstelveen werd gebruikt als 'opslagplaats voor waardevolle goederen'.

Toen de politie daar binnenviel, bleek de tip wat overdreven. Desondanks vond de politie plastic tassen met ruim 170.000 euro, een kasboek en papieren die in de richting van drugshandel zouden wijzen.

Veertien voertuigen

Zo bleek uit de papieren dat Scharrenberg vaak vloog en in de jaren voor de inval flink veertien voertuigen op zijn naam had staan, ondanks dat hij geen hoog inkomen had. De politie vond ook een Brits rijbewijs op de naam van Anthony Summers, vijftien mobiele telefoons en een pieper.

Het huis zou alleen door Scharrenberg zijn gebruikt. Het was behangen met rolluiken en camera's, volgens de buren was het niet bewoond.

Scharrenberg was veroordeeld tot 15 maanden cel voor witwassen en het bezit van een vals rijbewijs. Donderdag meldde Crimesite al dat bronnen melden dat Scharrenberg in zaken zat met Rick van der Bunt, die in 2008 in Madrid werd doodgeschoten.

Noord-Afrikaanse verdachten

Het slachtoffer werd dinsdag rond half acht doodgeschoten. Hij reed met zijn vrouw en twee kinderen in een zwarte Audi A4. Op een parkeerplaats in de buitenwijk Lomas de Sierra Blanca wachtten twee mannen hem op in een donkere Audi A6.

Een van de twee stapte uit toen Scharrenberg kwam aanrijden. Hij is naar de auto van het slachtoffer gelopen en 14 schoten gelost. Scharrenberg werd door meer dan de helft van de afgevuurde kogels geraakt, de schutter is weer in de donkere Audi A6 gestapt.

Getuigen hebben de politie verteld dat de schutter en zijn medepleger een Noord-Afrikaans uiterlijk hadden. De aanslag zou zijn uitgevoerd met een pistool of een pistoolmitrailleur.