Slachtoffer steekpartij A’dam-Zuidoost overleden, man opgepakt (UPDATE)

Het slachtoffer dat zaterdagavond zwaargewond raakte bij een steekpartij op de Agatha Christiesingel in Amsterdam-Zuidoost is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Het gaat om een 53-jarige man uit Ouderkerk aan de Amstel die de bijnaam “Benchie” zou hebben. De politie hield zaterdagnacht rond 01.50 een 48-jarige verdachte uit Hilversum aan.

Beelden

Het slachtoffer werd rond 19.10 op de Agatha Christiesingel in Venserpolder (de Bijlmer) neergestoken. Na reanimatie werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. Op sociale media gingen beelden rond van het incident. Op een van de video’s is te zien dat een man in donkere kleding wordt gestoken door een man in een wit trainingspak. Hij zakt even later in elkaar. Kort daarna rijdt de dader (niet de man met de groene pet) weg in een zwarte Renault.

Ruzie om broodje

Volgens een bron van Crimesite zou het slachtoffer een Antilliaanse man zijn met de bijnaam “Benchie”. Mogelijk is de ruzie ontstaan toen de dader een broodje had gehaald bij ‘Walee’ (‘De Tokoman’) en niet betaalde. Hij maakte ruzie met het personeel van de zaak. “Benchie” kwam daarna tussenbeide en de ruzie verplaatste zich naar buiten, waarna de dader in het witte trainingspak een mes uit zijn auto zou hebben gehaald en op “Benchie” instak. Andere bronnen zeggen dat er een ruzie om geld was.

De 48-jarige verdachte uit Hilversum zal vandaag worden gehoord. De recherche doet nog onderzoek naar de omstandigheden en is op zoek naar getuigen.