Slachtoffer Torremolinos is Hamza Ziani

De man die zaterdag in een restaurant bij Playamar in Torremolinos werd geliquideerd is de 33-jarige Hamza Ziani. Dat melden verschillende media. Ziani geldt als een van de kopstukken in de Utrechtse onderwereld. Volgens De Telegraaf zou Ziani voor een organisatie werken die op zoek is naar Ridouan Taghi

Ziani, vader van drie kinderen, werd enkele weken geleden nog gearresteerd in Marbella op verdenking van vuurwapen- en explosievenbezit. De Spaanse justitie zou hem ook verdenken van afpersing en drugshandel.

Alliantie

De Telegraaf schrijft dat Ziani naar eigen zeggen deel uitmaakte van de zogenaamde Alliantie, een samenwerkingsverband van Utrechtse en Rotterdamse criminelen, die tot doel hebben om Ridouan Taghi uit te schakelen. Ook de Nederlandse politie is naarstig op zoek naar Taghi en zijn kompaan Saïd Razouki (45). De twee zouden opdracht hebben gegeven voor verschillende liquidaties. Het is vooralsnog niet duidelijk van welke onderwereldmoorden ze worden verdacht. Beiden staan internationaal gesignaleerd. Justitie heeft een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Door zijn hoofd

Zaterdagavond kwam rond 21.00 een gemaskerde man sushirestaurant Tiki naast de Burger King binnen gelopen waar Ziani met een vrouw en een echtpaar zat te eten. De schutter liep op de Utrechter af en schoot hem door zijn hoofd en in zijn buik. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. De dader vluchtte na de schietpartij in een wit busje.