Sms-bommetje in zaak bedreiger burgemeester

De recherche heeft in het onderzoek naar de bedreiging van de burgemeester van de gemeente Voerendaal, Wil Houben, naar duizenden burgers een sms’je verstuurd. De politie hoopt zo specifieke getuigen boven water te krijgen in het onderzoek. In februari bedreigde een gewapende man de burgemeester in het buitengebied van Klimmen.

4500 nummers

Woensdag heeft het rechercheteam een sms verstuurd naar ongeveer 4.500 telefoonnummers die in de omgeving van de plaats delict zijn geweest op maandag 26 februari. In eerdere fases is er technisch- en buurtonderzoek verricht door agenten en zijn door de politie getuigen via sociale media opgeroepen.

Onderzoeksvragen

Dat heeft kennelijk onvoldoende opgeleverd en daarom kiest justitie nu voor dit, volgens de politie, ‘ingrijpend opsporingsmiddel’. Met toestemming van het Openbaar Ministerie zijn hiervoor bij de telecomproviders de 06-nummers opgevraagd van personen die rond het tijdstip van het incident in Klimmen of omgeving gebeld hebben. In de sms verwijst de politie naar een informatiepagina op de website van de politie waar enkele gerichte onderzoeksvragen staan.

Kruising

Op maandag 26 februari 2018 werd de burgemeester van gemeente Voerendaal ter hoogte van de kruising Retersbekerweg – Putterweg – Beersdalweg in Klimmen met een vuurwapen bedreigd. Een gemaskerde persoon bedreigde die dag rond 09.30 op de Retersbekerweg, het slachtoffer die in zijn auto op weg was, met een wapen. Een rechercheteam onder leiding van een officier van justitie, is bezig met een grootschalig onderzoek. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de aanleiding of het motief is voor deze bedreiging.