Spaanse hasjkoning op vrije voeten

Francisco Tejón Carrasco (foto links), een van de leiders van het Spaanse Castaña-kartel, is na het betalen van een borgsom van 120.000 euro vrij gelaten, zo melden plaatselijke media. Isco Tejón, zoals hij ook wel wordt genoemd, was in oktober 2018 opgepakt en heeft meer dan een jaar in voorarrest gezeten.

Isco Tejón werd gearresteerd nadat de politie lange tijd jacht op hem had gemaakt. Hoewel de opsporingsdiensten verwoed probeerden hem te traceren, verscheen de hasjbaas gewoon in een videoclip van reggaeton-zanger Clase A.

Gibraltar

Isco Tejón zou samen met zijn broer Antonio (op de foto boven rechts) de leiding vormen van het Castaña-kartel, dat vooral actief is in de hasjhandel via Campo de Gibraltar. Antonio Tejón werd enkele maanden voor zijn broer aangehouden. Antonio zit inmiddels een straf uit van bijna 2,5 jaar. De broers zouden goed zijn voor een vermogen van tientallen miljoenen euro’s

Forse tegenvaller

DeSpaanse autoriteiten zijn al een tijdje in een hevige strijd verwikkeld met het Castaña-kartel. Vorig jaar werd een bendelid bevrijd uit een ziekenhuis en liep de politie in een hinderlaag nabij La Linea de Concepcion. Justitie in Spanje beschouwt de voorlopige vrijlating van Isco Tejón uit de gevangenis van Cordoba als een forse tegenvaller.