Spaanse politie pakt tonnen aan illegaal nagemaakte voetbaltenues (VIDEO)

Spaanse politie pakt tonnen aan illegaal nagemaakte voetbaltenues (VIDEO)

De Nationale Politie in Spanje heeft 15 vrachtwagens met illegale sportartikelen in beslag genomen. Het ging vooral om shirtjes van topclubs die zonder licentie in China waren geproduceerd.

EK voetbal

De politie denkt dat de kleding speciaal was aangevoerd om te worden verkocht gedurende de periode tussen de Champions League-finale en finale van het EK voetbal deze zomer in Duitsland.

De containers bevatten ook andere illegaal gekopieerde producten, zoals luxe horloges, lederwaren en elektronica.

11 ton

Alleen de illegaal nagemaakte voetbalteamshirts wogen met verpakking erbij 11 ton: ongeveer 36.500 sporttenues van Europese topclubs. Er zijn meer dan 2.000 stuks nagemaakte luxe horloges, hoogwaardige lederwaren en andere producten in beslag genomen. De ruim 46.000 namaakproducten zouden samen ruim 6.000.000 euro hebben kunnen opbrengen.

Twee ton

Het onderzoek is afgelopen april begonnen nadat er vanuit China twee ton aan namaakshirts van onder meer Spaanse voetbalclubs in beslag werd genomen.

Een team van ruim twintig agenten heeft de afgelopen maand een criminele organisatie in beeld gebracht die bezig was met de aanvoer en distributie van de illegale spullen.

Volgens de Spaanse politie loopt het onderzoek overigens nog volop door. Er zijn geen mensen aangehouden.