Spanje arresteert gezochte Antwerpse drugshandelaar

De Spaanse politie heeft rond de jaarwisseling een van de meest gezochte drugssmokkelaars van Antwerpen gearresteerd: de 33-jarige Yannick W., ­alias “Flash” (33). Volgens de Gazet van Antwerpen ziet de recherche hem als een spilfiguur in een criminele organisatie die tonnen cocaïne heeft ingevoerd via de haven van Antwerpen.

Politica

De Antwerpenaar werd al enkele maanden gezocht. Midden oktober pakte de FGP Antwerpen zes verdachten die verantwoordelijk zouden zijn geweest voor een tiental cocaïnetransporten: de ‘Vuitton-bende’. Bij een straddle-chauffeur werd thuis een levensgrote beer van luxemerk Louis Vuitton aangetroffen. W. werd gezien als een van de vermoedelijke leiders binnen het netwerk.

W. verblijft doorgaans in Spanje. Als hij in Antwerpen is voor ‘zaken’, logeert hij meestal bij de dochter van een ­bekende Antwerpse politica, aldus de Gazet.

Blaastest

Een verdachte vrachtwagenchauffeur werd door de politie in de gaten gehouden. Op zeker moment leek hij dronken achter het stuur te gaan zitten. De politie nam hem mee voor een blaastest terwijl specialisten zijn cabine met afluisterapparatuur inrichtten.

Yannick W. en de chauffeur reisden op zeker moment samen naar Spanje terwijl de politie meeluisterde.

De vrachtwagenchauffeur N. werd in september opgepakt toen hij een container met 1,38 ton cocaïne ophaalde aan kaai 913.

W. wordt door de Belgische politie gezien als één van de grootste cokehandelaren van het land.