Spectaculaire achtervolging na plofkraakpoging (VIDEO)

De landelijke eenheid van de politie heeft een video gedeeld van een achtervolging na een plofkraakpoging in het Duitse Schwelm (Noordrijn-Westfalen) op 4 mei. Bij de achtervolging met hoge snelheden crashte de vluchtauto ’s nachts tegen een hekwerk van een woning in Weert. De verdachten sloegen op de vlucht, twee ervan werden opgepakt. In de vluchtauto werd een explosief gevonden.

Doordat de verdachten na de plofkraakpoging richting de grens vluchtten, werd de Nederlandse politie gevraagd uit te kijken naar de auto (een Audi RS5 met 450 pk) van de drie. De achtervolging tussen de plofkrakers en de agenten (met een speciale rijopleiding) eindigde bij een rotonde op de Roermondseweg in Weert toen de vluchtauto tegen een hekwerk botste.

Waarschuwingsschoten

De politie loste waarschuwingsschoten nadat de verdachten te voet verder gingen. Twee plofkrakers konden worden aangehouden, een andere ontkwam. Bij het klemrijden van de vluchtauto raakte de politieauto beschadigd. In de kofferbak van de vluchtauto werd een pakketje met een explosief aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief op een veilige locatie laten ontploffen.