Spoor van mensenhandel door Europa

De 39-jarige Albanees Durim Gremaj wordt inmiddels wereldwijd gezocht. De politie verdenkt hem ervan in 2008 en 2009 een Oost-Europese vrouw in Den Haag te hebben mishandeld en uitgebuit. In zijn geboorteland Albanië moet Gremaj nog een celstraf van 15 jaar uitzitten wegens het verkrachten van een minderjarig meisje.

Na zijn periode in Nederland in 2008 en 2009 is Durim Gremaj gevlucht naar Spanje. Daar vluchtte hij eerder weg richting Den Haag, maar hij zou naar eigen zeggen niet meer veilig zijn in Nederland.

De politie in Nederland verdenkt de man ervan een vrouw te hebben mishandeld en misbruikt. Zij werd onder meer gedwongen in de prostitutie te werken. Al haar ‘winsten’ moest ze afstaan. Die vorm van mensenhandel zou Durim Gremaj, die met verschillende identiteiten te werk gaat, nu ook hanteren bij andere vrouwen in Europa.

In het programma Opsporing Verzocht meldde de politie dinsdag dat Gremaj ook vuurwapen gevaarlijk is en dat hij wereldwijd wordt gezocht. In Nederland staat Gremaj op de Nationale Opsporingslijst, maar de politie gaat er niet vanuit dat hij hier verblijft. Het laatste concrete spoor leidt naar Spanje.