Stak Janie zijn voormalige beste vriend in brand?

Janie H. is de 51-jarige verdachte van het in brand steken Ger van Zundert, afgelopen maandagavond. Dinsdag meldde hij zich bij de politie. H. heeft een bewogen en crimineel leven achter de rug, hij werd ooit beschoten en kreeg vier jaar cel omdat hij iemand neerschoot.

Levensverhaal

BN/De Stem schrijft hoe H. enkele jaren geleden zijn levensverhaal liet optekenen door een journaliste in opleiding. Dat werd het boek ‘Jongen van de straat’ van Danique Pals. Zijn ambitie was om dat allemaal achter zich te laten en een rustig leven te gaan leiden.

Maar niet veel later hoorde hij dat iemand hem dood wilde schieten. Dat was volgens H. zijn beste vriend Ger van Zundert. Met hem had hij een autobedrijf waar hij tienduizenden euro’s in had gestoken. H. zegt  dat geld nooit terug te hebben gehad.

Boze gedachten

H. heeft gezegd in het boek dat geld hem niet interesseert maar dat hij erg depressief en boos kan worden als hem onrecht wordt aangedaan. Dan krijgt hij ‘boze gedachten’. Het leidde ertoe dat hij zich in 2017 op dreigde te blazen bij het bedrijf van Van Zundert.

Janie H. zegt lange tijd om hulp te hebben gevraagd bij de GGZ maar het kwam niet van een behandeling.