Stoffelijke resten van vermiste Poolse

De stoffelijke resten in een koffer die op 22 mei is gevonden in het water langs de Lisserweg in Weteringbrug zijn van de vermiste Poolse vrouw Gosia Orszulik. Dat heeft de politie woensdag bekend gemaakt na forensisch onderzoek. Het 32-jarige slachtoffer was zwaar verminkt. Haar echtgenoot zit vast.

De politie was al ruim een week op zoek naar de vermiste Poolse vrouw.  In verband met de vermissing werd op 21 mei haar 45-jarige echtgenoot aangehouden. Een dag later werd een koffer met menselijke resten gevonden in het water langs de Lisserweg in Weteringbrug. Ook na de vondst van de koffer bleef men op zoek naar de het 32-jarige slachtoffer.

Naar de menselijke resten in de koffer heeft de recherche forensisch onderzoek laten doen en daaruit bleek woensdag dat het stoffelijk overschot van de vermiste Gosia Orszulik was. Het lichaam van de Poolse is volgens de politie zwaar verminkt. Haar echtgenoot zit vast in beperkingen en mag daardoor alleen contact hebben met zijn advocaat.

Op vrijdag 24 mei is zijn voorlopige hechtenis met veertien dagen verlengd. De man wordt verdacht van moord dan wel doodslag.