Strafzaak tegen Henk Kuipers uitgesteld

De strafzaak tegen ex-leider Henk Kuipers (54) van de inmiddels verboden motorclub No Surrender is uitgesteld. Zijn advocaat Roy van der Wal zit in Thailand en kan door ziekte niet naar Nederland terugvliegen. De rechtszaak tegen Kuipers rechterhand  Theo ten V. (55) uit Klazienaveen staat voor morgen op de rol, maar ook die zal waarschijnlijk worden uitgesteld, omdat beide zaken teveel met elkaar verweven zijn.

Crimesite meldde zondag al dat het uitstel van de zaak tegen Kuipers in de lucht hing.

Captain Henk

Kuipers, getooid in een shirt met op zijn rug de tekst No Rules No Limits, Captain Henk, rond een cirkel met daarin zijn hoofd en profil met een sigaar in zijn mond en pet op zijn hoofd, zei teleurgesteld te zijn met het uitstel: ‘Ik had graag in de openbaarheid mijn verhaal willen doen en op de aantijgingen van het OM willen reageren. Dit wordt in de media neergezet als een megazaak. Dat doet mij pijn en mijn gezin ook.’ Hij was op de motor naar de rechtbank gekomen en had deze in een parkje voor het gerechtsgebouw geparkeerd. Op de motor dezelfde afbeelding als die op de zijn zwarte T-shirt.

Klaas Otto

Naast Theo ten V. en Henk Kuipers staan ook nog Klaas Otto uit Bergen op Zoom en Rico R. (42) uit Hulst terecht. Het viertal wordt onder meer verdacht van deelname aan een criminele organisatie, mishandeling en afpersing.

Er zijn in totaal 12 zittingsdagen gepland. Het Openbaar Ministerie zou de strafeisen op 2 juli bekend maken. Die datum wordt door het uitstel naar alle waarschijnlijkheid niet gehaald.