Succesvolle wraking tattoo-zaak

Drie van de vier zogenoemde 'Tattookillers' krijgen in hoger beroep andere rechters. Het gerechtshof in Amsterdam heeft een wrakingsverzoek van de verdachten toegewezen. De rechters die de zaak in hoger beroep zouden moeten behandelen, hadden de schijn van partijdigheid op zich afgeroepen. De vier verdachten werden in juli 2012 veroordeeld tot celstraffen tot 12,5 jaar voor de mislukte liquidatiepoging op drugshandelaar Marlon Dalfour, in augustus 2009.

Marlon Dalfour werd bij de aanslag in 2009 door 10 kogels geraakt, maar overleefde de liquidatiepoging. Hij is wel blijvend invalide.

Getuigenverhoor

Volgens de wrakingskamer van het gerechtshof in Amsterdam heeft het hof de schijn van partijdigheid vanwege een beslissing over het horen van getuigen. De verdediging wilde getuigen horen, maar dat werd afgewezen door het hof. Daarop dienden de advocaten van de verdachten een wrakingsverzoek in.

De rechtbank in Amsterdam veroordeelde Jeroen S. en de broers Brian en Cor P. in juli 2012 tot een celstraf van 12 jaar. Evert S. kreeg bij verstek 12,5 jaar cel. Hij was voortvluchtig maar is in november 2012 alsnog gepakt in België.

Verdenking

De vier veroordeelden worden door het OM ook nog in verband gebracht met enkele moorden: namelijk de dubbele moord in Leiderdorp op Boneka Belserang en Yassin Chakor (2009), de moord op Onno Kuut die in Hoek van Holland is gevonden in 2009 en de liquidatie van crimineel August Adjoeba in Amsterdam (200). Of de zogenoemde 'Tattookillers' daar nog voor vervolgd worden, is nog onduidelijk. 

Lees hier alles over de 'Tattookillers'.