Supermarkt onderschept postpakket met drugs

Een medewerker van een supermarkt in Utrecht sloeg alarm omdat hij/zij een postpakket dat een klant wilde laten verzenden verdacht vond. Er bleek drugs in te zitten.

Track-and-trace

Vrijdag heeft de rechter-commissaris een verdachte in die zaak gevangen gehouden. Eind januari werden bij de supermarkt drie pakketten ingeleverd. Het viel de medewerker op dat de verzender een dure track-and-trace-service wilde, terwijl de inhoud van het pakket dit helemaal niet waard was. De supermarkt schakelde de politie in. In het pakket bleek drugs te zijn verpakt.

Aangehouden

Toen er nog een keer pakketten werden aangeboden, hebben de medewerkers direct de politie gebeld. Bij aankomst van de politieagenten waren de verdachten nog in de supermarkt. Ze zijn direct aangehouden. In drie pakketten was MDMA, cocaïne en amfetamine verpakt.

Inmiddels heeft de rechter-commissaris besloten dat een van de verdachten, een 22-jarige man uit Utrecht, langer vast blijft zitten. De andere aangehouden verdachte, een man van 21 jaar uit Vleuten, werd geschorst maar blijft wel verdachte in het onderzoek.