‘Supportclub Bandidos was knokploeg’

De politie heeft aanwijzingen dat de Limburgse Bandidos leden ronselden voor de supportclub Chicanos, die als ‘criminele kweekschool’ zou worden gebruikt. Dat meldt De Telegraaf maandag. Het gaat om voornamelijk jonge mannen, die zich zouden bezighouden met bedreigingen, drugsdelicten en het plegen van geweld.

Dat blijkt uit stukken van de politie die De Telegraaf heeft ingezien. Als de mannen zich hadden bewezen als lid van Chicanos, konden ze lid van de Bandidos worden. Dat blijkt uit het lopende onderzoek Kievit naar de Limburgse Bandidos. Eén van de leden van Chicanos is de zoon van Marco H., de vice-president van de Limburgse Bandidos.

Opdracht voor incasso

Uit het onderzoek blijkt dat Bandido Jacky H. een coördinerende rol binnen de Chicanos hebben gehad. Bij de doorzoeking van de woning van H. werden patches en een jack van Chicanos gevonden. Ook blijkt uit onderschepte berichten tussen leden van de Bandidos dat er ‘een transfer van H.’ was ‘om de jongens daar een beetje wegwijs te maken de eerste tijd’.

H. zou hebben gevraagd aan Rayleon S., die op dat moment lid van Chicanos was maar inmiddels lid is van de Bandidos, om een ‘gevalletje in Roermond’ op te lossen. Dat zou gaan om een incasso. Daarnaast zouden de Bandidos willen dat Chicanos de Hells Angels of Red Devils aanpakken. ‘De straat moet schoon’, werd er in het gesprek gezegd.