Surinamer vast in Argentinië na dood drugskoerier

De Surinamer Hendrik “Gino” D. (37) is in Argentinië met een Argentijnse vriendin (20) aangehouden in verband met de dood van een drugskoerier. Een 19-jarig Braziliaans meisje is dood gevonden in een Peugeot in Buenos Aires. Dat melden Argentijnse media.

Zusje

Sectie heeft uitgewezen dat het meisje zeker tachtig bolletjes met cocaïne in haar lichaam had waarvan er één of meerdere zijn opengegaan. Miriam Da Silvay was met haar zusje vier dagen eerder aangekomen in Argentinië.

Gino D. is in 2011 al veroordeeld geweest in dat land in verband met drugssmokkel door koeriers. Hij was toen aangemerkt als leider van een criminele organisatie, waaraan ook zijn vriendin, het model Daiana Antivero, zou deelnemen. Er waren in die zaal ook vier Nederlanders verdachte. D. was weer op vrije voeten.

Camera’s

De twee Braziliaanse meisjes bleken al in de gaten te zijn gehouden door de politie. Op één van de adressen die ze bezochten werd “Gino” D. aangehouden. Dat bleek zijn woning in Buenos Aires te zijn.

Veiligheidscamera’s zouden volgens de Argentijnse justitie hebben geregistreerd dat hij het dode meisje achterliet in de Peugeot.