Tante Cor gaat in hoger beroep

Tante Cor,  die volgens het OM de thuisbasis van de Quote 500-groep was, gaat in hoger beroep tegen haar straf van twaalf maanden, waarvan tien voorwaardelijk. . Corrie van D. (61) werd veroordeeld voor haar aandeel in inbraken bij rijke Nederlanders. Volgens het OM was ze niet zo onwetend als ze zelf zegt en is ze daarom medeverantwoordelijk voor inbraken waaraan onder meer haar drie zoons deelnamen.

De advocaat van tante Cor, zoals Van D. ook wel werd genoemd, is het echter niet eens met die afspraak, zegt hij zaterdag in het AD. ‘Juridisch klopt er geen bal van het vonnis’, aldus advocaat Rob Verploegh. ‘Hoe kun je een moeder veroordelen voor iets wat haar zoons doen?’

 

De rechtbank stelde vorige week vrijdag dat het huis van Van D. werd gebruikt als clubhuis, van waar haar zoons en hun vrienden de inbraken planden.

In oktober vorig jaar is de politie de woning van tante Cor binnengevallen. In haar slaapkamer werd een Rolex gevonden en onder het tapijt lag contant geld. Zelf zegt Van D. niets van de spullen te weten, omdat ze door haar verzamelwoede het horloge en het geld over het hoofd heeft gezien.

Ook zoon Terence L. zal tegen zijn straf van zes jaar in beroep gaan, net als gemeenteambtenaar Rebekka L., die 3 maanden kreeg. L. zocht in de gemeentelijke basisadministratie adressen op van rijke Nederlanders.

L. zegt dat ze geen idee heeft voor wie die adressen waren. Of de andere zoons van tante Cor, Stef en Rocky, en de vierde hoofdverdachte Jan H. in beroep gaan, is nog niet duidelijk.