Tas vol lingerie leidt tot arrestatie mensenhandel

De politie heeft afgelopen week drie mannen aangehouden voor betrokkenheid bij mensenhandel. Een van de verdachten, een 41-jarige man uit Heerlen, reisde met de trein in het gezelschap van twee 18-jarige Hongaarse vrouwen, die hun tas vol lingerie hadden. Volgens een conducteur was dat opvallend en daardoor werd de politie ingeseind.

De 41-jarige man uit Heerlen werd vorige week woensdag gearresteerd op station Utrecht. Een 25-jarige Hongaar en een 26-jarige man uit Heerlen werden afgelopen maandag gepakt in Heerlen.

Lingerie

De politie kreeg de eerst aangehouden verdachte in beeld na een melding van een hoofdconducteur van de NS. De conducteur zag de man op station Sittard in gezelschap van de twee jonge Hongaarse vrouwen, die tassen met sexy lingerie bij zich hadden. De conducteur vond die combinatie opvallend en meldde de politie dat het drietal in de trein naar Utrecht stapte, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM).

ID-kaart

Bij aankomst op het station in Utrecht bleek de man in het bezit te zijn van de ID-kaarten van de vrouwen. Vervolgens kwamen de twee twintigers in beeld als verdachten. Het OM vermoedt dat de 25-jarige Hongaar de vrouwen naar Nederland heeft gebracht.