Tattookillers mogelijk vervolgd voor moord Kuut (UPDATE)

Na vele jaren onderzoek denkt justitie de moordzaak Onno Kuut vrijwel rond te hebben. De Telegraaf meldt dat de “tattookillers” Cor en Brian P., Jeroen S. en Evert S. ‘vrijwel zeker’ voor de rechter moeten komen.

De krant schrijft dat het rechercheonderzoek naar de moord binnenkort is afgerond. Het onderzoek naar de moord op Kuut is met horten en stoten gegaan. Tot 2013 zaten de verdachten enige tijd in hechtenis voor de Kuut-zaak.

Foto

De broers “Paling” Cor P. en Brian P., Jeroen S. en Evert S., van Molukse komaf, hebben op hun rug dezelfde grote tatoeage. Een foto van drie jonge mannen op een rij, die in Brazilië was gemaakt, werd getoond bij Opsporing Verzocht. In hoger beroep zijn tot straffen van 13 jaar cel uitgedeeld voor de mislukte aanslag (in 2009) op de crimineel Marlon Dalfour (broer van de later in Hooge Zwaluwe vermoorde Brian Dalfour).

FC Twente

Onno Kuut (30, foto rechts) uit Enschede verdween in 2009 en werd op 25 maart van dat jaar gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Kuut behoorde tot de groep “tatttookillers” en had ook een tatoeage op zijn rug. De uit Korea geadopteerde Kuut maakte deel uit van de gewelddadige supportersgroep van FC Twente en deed freelance deurwerk in de Enschedese horeca. Justitie heeft hem en andere leden van het groepje verdacht van de dubbele moord in februari 2009 bij een pannenkoekenhuis bij Leiderdorp.

Gesprek

Kort daarna is er waarschijnlijk een conflict met Kuut ontstaan. Uit een heimelijk opgenomen gesprek dat Michel B. betrokken bij de Twentse afdeling van MC Satudarah in januari 2009 voerde met een onbekende, komt volgens De Telegraaf ter sprake dat Kuut een grote fout had gemaakt. Waarschijnlijk had hij een collega-crimineel bestolen. Michel B. en Kuut kenden elkaar uit de Enschedese portierswereld. Beide waren ze enige tijd verdacht van de dodelijke mishandeling van het echtpaar Meijerink uit Beckum in 1997, die zaak is geseponeerd.

Leerdam

Kuut bleek ernstig te zijn toegetakeld met een mes en zijn keel was doorgesneden. De politie heeft gedacht dat de moord mogelijk was gepleegd in een woning in Leerdam, de plaats waar Jeroen S. en Evert S. (foto links) vandaan komen. Daar zijn in 2011 twee woningen geheel binnenste buiten gekeerd, en is onder meer gezocht op bloedsporen. In een gracht in Schiedam is destijds een mobiele telefoon uit het water gevist.

Volgens De Telegraaf is er ook onderzoek gedaan op een vakantiepark in Rotterdam, waar brand is gesticht in een kantine.

Varkensvlees

De Telegraaf schrijft donderdag dat er ‘nieuw onderzoek’ is gedaan naar telecomgegevens en het track-en-tracesysteem van de huurwagens die destijds door de Tattookillers werden gebruikt. Hieruit zou blijken dat de auto’s en de telefoons van de verdachten tussen 12 en 17 maart 2009 precies op de plek zijn geweest, waar het lichaam van Kuut is gevonden. Er zouden ook experimenten zijn gedaan met stukken varkensvlees verpakt in T-shirts die onder het zand zijn gestopt. Doel was om een benadering te kunnen geven van de datum dat Kuut was begraven.

Er staat nog steeds een beloning van 20.000 euro op de gouden tip in de zaak Kuut. De beloning voor de dubbele moord bij Leiderdorp is 30.000 euro.

Of het tot een rechtszaak in de Zaak-Kuut komt is nog niet zeker.

Zie ook:

De getuige tegen de tattookillers