TEFAF-overvallers ontkwamen op elektrische steps

De overvallers van de TEFAF-beurs in Maastricht zijn na de overval op 28 juni ontkomen op elektrische steps. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Ze hadden kennelijk het gebouw waar de kunstbeurs werd gehouden goed verkend. Ze namen na het wegnemen van een aantal sieraden uit vitrines de kortste weg naar de uitgang, een trap in het restaurant.

 Ander vervoer

De politie heeft ook beelden van vier overvallers verspreid. De mannen namen juwelen weg van de juwelier Symbolic & Chase uit Londen. Hun buit zou bestaan uit een collier van 27 miljoen euro en wat sieraden van Cartier. Eenmaal buiten stonden daar twee elektrische steps klaar. Daarmee is het viertal naar de Sorbonnelaan gereden. De politie vermoedt dat het daarna in de richting van de Salernolaan ging. Waarschijnlijk stond daar ander vervoer klaar. Tot nu toe houdt het spoor daar op, zegt de politie.

Uitgeweken

Het onderzoek is in volle gang, zo meldt de politie. Er wordt samengewerkt met de Duitse en de Belgische politie. Het is mogelijk dat overvallers naar één van die vlakbij gelegen landen is uitgeweken.

Op twee eerder aangehouden mannen rust geen verdenking meer.