Tegen Ada S. 20 jaar en tbs geëist

De officier van justitie heeft voor de rechtbank in Leeuwarden donderdag twintig jaar gevangenisstraf en tbs geëist tegen Ada S. (52) voor het met gif doden van haar echtgenoot. Voor de verdenking van de dood van een voormalige echtgenoot ziet het OM te weinig bewijs.

Geen hulp

Het Openbaar Ministerie verwijt S. ook dat ze geen hulp heeft ingeroepen van een arts toen het overduidelijk was dat haar eerste man op sterven lag. Ze sloeg pas alarm toen hij al dood was. Verder maakte S. volgens het OM een valse levensverzekering op voor de man. Ada S. uit het Brabantse Vortum-Mullem zou haar man met een mengsel van giftige stoffen om het leven hebben gebracht. De familie van de man kreeg argwaan toen S. weinig emotie vertoonde na de dood van haar echtgenoot en al te snel snel financiële zaken wilde afhandelen. Een levensverzekering leverde de verdachte 250.000 euro op.

Doodsoorzaak

Voor de officier van justitie vormen de twee afgesloten levensverzekeringen het belangrijkste bewijs, in beide gevallen kort voor de dood van de echtgenoten. De exacte doodsoorzaak van de ex-mannen staat iet avst maar dat hoeft ook niet per se te Vind t de officier van justitie. De vrouw zou bij haar eerste man een cocktail van medicijnen in een drankje hebben gedaan om hem te versuffen. Toen de medicijnen werkten zou ze hem een fatale insulinespuit gegeven met de dood tot gevolg.

Verdachte zoekwoorden

Ada S. zocht op internet naar ‘grafstuk met zonnebloemen’ juist op de avond voor het overlijden van haar tweede echtgenoot. S. heeft aangevoerd dat deze decoratie voor haar eerste overleden echtgenoot bedoeld was. Dat si sterk vindt justitie omdat ze al zeven jaar niet meer bij diens graf zou zijn geweest. Op het graf van haar tweede echtgenoot lagen een paar dagen later zonnebloemen. Een andere zoekopdracht richtte zich op de werking van verschillende soorten medicijnen. Ook het woord ‘dodelijk’ was ingevoerd.

Stoornis

Ada S. heeft volgens het Openbaar Ministerie ook brand in een woning gesticht. Een getuige-deskundige signaleerde een persoonlijkheidssoornis bij Ada S.. Zo zou ze bewust en onbewust de werkelijkheid en de waarheid verdraaien. Daarom vindt de officier ook tbs noodzakelijk.

Zie ook:

Weduwe verdacht van gifmoorden