‘Telegraaf-verdachten in Ennetcom-onderzoek’

Zeker twee mannen die vastzitten voor betrokkenheid bij de aanslag op De Telegraaf in juni vorig jaar waren verdachte in het onderzoek naar een verijdelde moordpoging op voormalig Ennetcom-eigenaar Danny M. uit Nijmegen, aldus De Telegraaf.

Woning

Het Openbaar Ministerie bevestigde aan De Telegraaf dat twee verdachten uit het onderzoek bij de woning van M. zijn gezien, mogelijk om een verkenning te doen. Danny M. werd enige tijd geleden ernstig bedreigd. M. en zijn gezin zijn ondergedoken. Het bedrijf Ennetcom verkocht dure telefoons aan (onder meer) criminelen waar pgp-berichten mee konden worden verstuurd. De criminelen dachten veilig met de Ennetcom-telefoons te kunnen communiceren.

Veilig

Er loopt al sinds 2016 een rechtszaak wegens witwassen tegen Danny M. (39). De inbeslagname van miljoenen pgp-berichten op een Canadese server is gedaan in dat onderzoek. In tientallen onderzoeken naar zware criminaliteit spelen nu die (ontcijferde) pgp-berichten een cruciale rol in het bewijs.

In het onderzoek naar de aanslag op het Telegraaf-gebouw zitten vijf verdachten in voorarrest. Volgens De Telegraaf houdt het Openbaar Ministerie er sterk rekening mee dat de voortvluchtige Ridouan Taghi (41) opdracht voor de aanslag heeft gegeven.

Zie ook:

Zevende arrestatie voor aanslag op Telegraaf-gebouw