‘Tenniscoach zag Everink als laatste’ (VIDEO)

Mark de J., die gisteren op Schiphol werd gearresteerd om de moord op Koen Everink, was de laatste persoon die Everink in leven zag. Dat schrijft De Telegraaf. De J. keek volgens de krant samen met Everink alleen op tv naar de voetbalwedstrijd Feyenoord-AZ.

Voetbalwedstrijd

De volgende ochtend werd Everink vermoord in zijn keuken gevonden door een buurman. De J. was een persoonlijke vriend van Everink. Hij bezocht die week nog twee keer eerder de villa in Bilthoven. Na de moord is de De J. al door de recherche als getuige verhoord. De tennistrainer had zichzelf bij de politie gemeld. Hij zei toen dat hij direct na het kijken van de voetbalwedstrijd naar huis was gegaan, maar rond de villa nog wel verdachte personen te hebben gezien.

VS

Daarna vertrok hij met Robin Haase naar de Verenigde Staten voor een tennistoernooi. Hij was niet bij de begrafenis van Koen Everink aanwezig. De recherche heeft vraagtekens bij de rol van De J. door getuigenverhoren en het afluisteren van gesprekken van De J.. De resultaten van dit onderzoek waren de reden om De J. bij zijn terugkeer in Nederland direct aan te houden.

Rug

Er geen sporen van braak. Everink is in zijn keuken met een mes van achteren aangevallen. Uit het onderzoek aan het lichaam van Koen Everink is gebleken dat hij eerst in de rug is gestoken. Daarna heeft hij zich fel verweerd, hij heeft vele verwondingen aan de handen en vingers. Kennelijk probeerde Everink het mes waarmee hij werd aangevallen af te weren. Het grote aantal messteken leidde uiteindelijk tot zijn dood.