31 arrestaties diamantroof Zaventem

In verband met de diamantroof op de Belgische luchthaven Zaventem, bij Brussel, heeft de politie dinsdag en woensdag in Zwitserland, Frankrijk en België 31 verdachten aangehouden. Bij de diamantroof werden in februari van dit jaar 121 pakketten met diamanten ter waarde van ongeveer 37 miljoen euro gestolen uit een laadruim van een vliegtuig.

De meeste verdachten, 24, werden in België gearresteerd. Een persoon werd in Frankrijk aangehouden en zes personen in Zwitserland, waar ook een deel van de buit is teruggevonden, zo meldt Het Laatste Nieuws woensdag.

De overval op de luchthaven werd vermoedelijk door acht gewapende personen gepleegd in februari van dit jaar. Ze drongen het terrein van de luchthaven binnen door een gat in de omheining. Op die manier kwamen ze bij een vliegtuig van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swissair, waar een waardetransport van Brinks bij stond.

Bedreiging

Het personeel van Brinks en van het vliegtuig werd bedreigd en ze moesten de 121 pakketten met diamanten afstaan aan de overvallers. Het transport had een totale waarde van ongeveer 50 miljoen, maar de overvallers namen niet alles mee. Vermoedelijk gaat het om ongeveer 37 miljoen, meldden Belgische media eerder.

Uitgebrande auto’s

In Vilvoorde, vlakbij Brussel, werden later twee uitgebrande auto’s gevonden door de Belgische politie. Die leken sterk op de auto’s die gebruikt zijn bij de overval op de luchthaven. Vlak na de overval werd er ook een uitgebrande auto gevonden in Zellik (foto), maar dat bleek later om een afleidingsmanouvre te gaan.

Wat de rol van de verschillende verdachten volgens het Belgische Parket is geweest, moet nog duidelijk worden.

Lees ook:

Overvallers Zaventem in uniform (UPDATE)

Overval diamanttransport Zaventem