Tilburgse terrasschutter (24) opgepakt in Antwerpen

De 24-jarige Thomas N. uit Drunen die ervan wordt verdacht geschoten te hebben op een terras in de Tilburgse binnenstad, is vrijdagmiddag aangehouden in Antwerpen. De verdachte zit momenteel vast in België, maar zal volgens de politie binnenkort aan Nederland worden overgeleverd.

N. werd maandag nog door het OM op de Nationale Opsporingslijst geplaatst en is daar inmiddels weer vanaf gehaald.

De politie zocht sinds de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juni 2022 naar de schutter van een schietpartij die plaatsvond op een overvol terras van een horecazaak aan de Heuvelring in Tilburg. Thomas N. vluchtte nadat hij daar een 29-jarige man in zijn been had geschoten.

Media-aandacht

De zaak werd verschillende keren belicht in tv-programma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Maandag werd N. op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Het onderzoeksteam ontving naar aanleiding van deze oproepen veel tips.

Van balkon gesprongen

Uit het onderzoek kwam volgens de politie een mogelijke locatie in Antwerpen naar boven. De federale gerechtelijke politie Antwerpen viel vrijdagmiddag rond 16.00 een woning in Antwerpen binnen waar de 24-jarige verdachte aanwezig was. Hij probeerde nog te vluchten door van het balkon af te springen, maar werd nadat hij was gesprongen alsnog aangehouden.

Thomas N. hoefde niet naar het ziekenhuis en is daarom direct overgebracht naar het politiebureau. Momenteel zit hij nog vast in België, maar zal binnenkort aan Nederland worden overgeleverd. Zodra hij in Nederland is starten de rechercheurs van het onderzoeksteam met onder andere het verhoren van de aangehouden verdachte.