Toch nog een zitting in het Holleeder-proces

Donderdag houden de rechters in de Holleeder-zaak in de beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp nog een tussenzitting voordat ze op 4 juli met hun vonnis komen. 

Kroongetuigen

Het gaat om een al geplande zitting. Formeel moet de rechtbank namelijk iedere drie maanden besluit over de voorlopige hechtenis van een verdachte. Verder krijgen Holleeder’s advocaten de gelegenheid krijgen hun visie te geven op het recente arrest van de Hoge Raad in de Passage-zaak, waarin de Hoge Raad een positief oordeel gaf over de gang van zaken rond kroongetuigen Peter La Serpe en Fred Ros. Deze twee getuigen zijn door justitie ook in de Holleeder-zaak in het aangedragen bewijs gevoegd. Holleeder wordt (onder meer) van opdracht geven voor vijf moorden verdacht.

Paarlberg

In het boek Holleeders Onderwereld werd onthuld dat Stanley Hillis heeft geprobeerd vastgoedhandelaar Jan Dirk Paarlberg af te persen. Als dat zo is dan is dat ontlastend voor Holleeder. Naar verwachting zal ook dit onderwerp op de zitting van donderdag aan de orde komen.

Paarlberg heeft desgevraagd aan Crimesite laten weten dat een rechercheur hem heeft benaderd met de vraag of hij in het Holleeder-onderzoek hierover een verklaring af wil leggen, daar is het echter nog niet van gekomen.

Op 4 juli doet de rechtbank uitspraak in de zaak na een levenslange eis van justitie.