Weer ontploffing, na plaatsen politiecamera’s, verdachte opgepakt (UPDATE)

Een woning in Vlaardingen is aan het begin van de nacht van maandag op dinsdag opnieuw doelwit van een aanslag met een explosief geweest. Niemand raakte gewond, maar de schade aan de woning is fors. De deur is kapot, ramen zijn gesprongen en dakbekleding is losgekomen. Sinds zondag stond er naast het pand prominente camerabewaking. Later in de nacht heeft de politie een verdachte aangehouden.

(Beeld JBMedia)

Pakketje

Afgelopen zaterdag werd bij het huis aan de Gretha Hofstralaan een verdacht pakketje met een explosief gevonden. Het gaat om het huis van de eigenaar van een loodgietersbedrijf. Panden en voertuigen van het bedrijf waren ook al doelwit van aanslagen.

De burgemeester heeft afgelopen weekend besloten om twee woningen en een bedrijfspand, die een relatie hebben met het bedrijf, te sluiten, ook het pand aan de Gretha Hofstralaan dat afgelopen nacht doelwit was.

Mijnsherenlaan

Na de aanslag in Vlaardingen is op de Mijnsherenlaan in Rotterdam-Zuid een verdachte gearresteerd. Hij zat in een auto die agenten herkenden van bewakingsbeelden. Het is nog niet bekend of hij ook verdacht is van andere aanslagen op de loodgieter. Er zijn in totaal zes aanslagen op hem en zijn bedrijf gepleegd.

Dit jaar zijn alleen al in Rotterdam 176 verdachten aangehouden voor de verschillende explosies in de regio.