Foto’s en dossier Otto bij wapenvondst toeval?

Bij de zware explosieven, munitie en kledingstukken van No Surrender die de politie vorige week vond in een schuur in West-Brabant lagen ook foto’s en dossierstukken van Klaas Otto. ‘Dat is wel heel bijzonder’, zei Otto’s advocaat tegen BN/De Stem.

Oude bekende

De kopieën van stukken uit het strafdossier van Otto lagen in een schuur in Welberg, bij Steenbergen, aldus bronnen rond het onderzoek tegen de krant. De recherche denkt dat ene Fabian K. (41) die spullen daar op had geslagen. De verdachte is een zwager van de 54-jarige eigenaar van de schuur van wie hij tijdelijk spullen mocht opslaan, die is op vrije voeten maar is nog wel verdachte. K. is volgens de politie een actief No Surrender-lid uit Tholen en een oude bekende van Klaas Otto.

Bijzonder

Louis de Leon, advocaat van Otto sluit niet uit dat sprake is van een opzetje om zijn cliënt in verband te brengen met zware wapens en zo opnieuw verdacht te maken. Misschien kwam de tip zelfs wel van mensen uit het criminele circuit. De combinatie van wapens en de link met Otto en No Surrende noemt De Leon: ‘wel heel bijzonder’. En ook: ‘vooral onlogisch. Klaas is uit die club, hij heeft er echt niets meer mee te maken. Waarom zou iemand foto’s en dossierstukken opslaan in een schuur?  En dat nog wel in combinatie met wapens? Dit is volstrekt onlogisch. Zo’n vondst is te mooi om waar te zijn.’

De laatste berichten over Otto:

‘Telefoon verdachte aanslag officier niet te kraken’

OM: zwijggeld betaald in Bredase moordzaak (UPDATE)

Verdachte Bredase moord opnieuw aangehouden

Rechtbank laat Klaas Otto vrij