Toon senior werd vermoord, Toon junior is bang

De zaterdagavond in Kaatsheuvel in zijn voet geschoten Toon D. (31) was volgens zijn advocaat al een tijd bang om te worden vermoord, zo zegt zijn raadsman dinsdag in De Telegraaf. Daarom had hij het opvangcentrum waar hij vorig jaar verbleef verlaten.

Resocialisatietraject

D. verbleef daar in het kader van een resocialisatietraject. Advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen zegt dat het Openbaar Ministerie deze verblijfplaats van D. had doorgegeven aan de nabestaanden van Flavio Fadda. Fadda is in 2008 door D. vermoord.

De nabestaanden zouden al ‘in de rechtszaal’ hebben laten weten dat Toon D. ‘van hen is’ zodra hij vrij zou komen. Hij kreeg in 2008 12 jaar cel voor de doodslag op Fadda.

Ziekenhuis

Toon D. mocht na de zomer in 2015 met verlof, maar meldde zich niet meer bij de gevangenis. Volgens de advocaat was D. na zijn vlucht nog wel ’van plan’ zich weer te melden bij justitie, maar dat heeft hij dus niet gedaan. Hij stond daarom gesignaleerd. Hij verblijft nu in een penitentiair ziekenhuis.

Juliet

Crimesite voegt hieraan toe dat Toon D. (junior) de zoon is van Toon D. (senior), die in het milieu bekend stond als Kaa, de slang uit Junglebook, omdat hij lispelde. Senior werd op 10 april 2012 door onbekenden doodgeschoten op straat in Waalwijk op 47-jarige leeftijd. Kort daarvoor was hij vrijgelaten uit de gevangenis. Al in de loop van de rechtszaak, die nog speelde toen hij werd doodgeschoten, was hij bedreigd met de dood. In die zaak speelde een conflict over 436 kilo amfetaminepasta en 20 kilo amfetamine, waarin ook bepaalde Hells Angels figureerden.

D. sr. werd in de jaren negentig gerekend tot de zeer gewelddadige Juliet-bende uit West-Brabant, en stond onder meer in contact met de gebroeders P. met wie hij in 2000 een woonwagenkamp in Middelburg overviel. Daar ontstond een hevig vuurgevecht. Toon D. sr. raakte toen zwaargewond.