Tot 14 jaar cel voor nepagenten

De 29-jarige Yarmi D. uit Kerkrade is door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 14 jaar cel. De 41-jarige Geoffrey D. (foto) uit Heerlen moet 9 jaar de cel in. Het Openbaar Ministerie had respectievelijk 20 jaar en 12 jaar plus tbs geëist. De twee hebben verschillende misdrijven gepleegd. 

Zo hebben de twee, verkleed als agenten, op 10 mei 2016 een wietkwekerij proberen te rippen in het Limburgse Landgraaf. Ze overvielen daarbij een woning. De man des huizes wist met een mes beide mannen te verwonden, waarop Geoffrey D. verschillende keren op het slachtoffer schoot. De man raakte zwaargewond. Nadat het duo het huis was uit gevlucht, dwongen ze op straat een vrouw haar auto af te geven. Na de overval werden beide verdachten op de Nationale Opsporingslijst geplaatst.

Geen noodweer

Yarmi D. en Geoffrey D. beriepen zich tijdens de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak op noodweer, omdat de man des huizes hen met een mes had gestoken. De rechtbank ging daar niet in mee en oordeelde dat er sprake was van poging tot doodslag.

Meer misdrijven

Beide mannen hebben meer misdrijven gepleegd, waarvoor ze maandag ook werden veroordeeld. Geoffrey D. heeft ook een woninginbraak in Den Helder gepleegd. Toen hij daarbij door de bewoner werd overlopen, heeft hij geweld tegen de man gebruikt. Ook heeft hij zich met geweld verzet tegen buurtbewoners die hem probeerden aan te houden.

Benzine

Yarmi D. heeft ook gewelddadige woningoverval in Brunssum gepleegd, maart 2016. Daarbij werd de bewoner mishandeld en overgoten met benzine. Er werd gedreigd hem in brand te steken als hij geen geld of dure spullen zou geven. Ten slotte heeft hij ook nog een woninginbraak in Duitsland gepleegd, waarbij hij ook de auto van de bewoners heeft gestolen. Ook werden in de woning waar de man verbleef meerdere (imitatie)wapens aangetroffen.

Yarmi D. werd niet schuldig bevonden aan een poging tot plofkraak van een ING geldautomaat in Brunssum.

Beide mannen hebben al een strafblad van bijna 20 pagina’s.