Tot 6 jaar cel voor Trefpunt-verdachten

De rechtbank in Den Bosch heeft drie mannen veroordeeld in de zogenaamde Trefpunt-zaak. In deze zaak, die gaat over de productie en handel van synthetische drugs, staat een groot aantal verdachten terecht. De nu veroordeelde mannen zijn Frank W. (45), Jan V. (66) en Corin D. (38). 

Frank W. wordt door de rechtbank verantwoordelijk gehouden voor de productie van amfetamine en xtc en alle processen die daarmee samenhangen, zoals onder meer het aankopen van alle benodigde grondstoffen en materialen om een drugslab op te zetten en onderhouden. Hij kreeg 6 jaar cel, waar de officier van justitie 8 jaar had geëist.

No Surrender

Corin D., captain in Tilburg van No Surrender, werd veroordeeld tot 42 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De rechtbank meent dat D. een half jaar lang deel uitmaakte van een criminele organisatie die structureel bezig was met de productie van en handel in synthetische drugs. Hij gaf instructies, maakte werkafspraken, regelde materialen en personeel en onderhield contacten. Daarmee had hij een faciliterende rol. Daarnaast is hij veroordeeld voor het bezit van ongeveer een kilo hennep en het bezit van een stroomstootwapen, taser, seinpistool en munitie. Corin D. komt uit de Tilburgse Vogeltjesbuurt. Hij is al vaker veroordeeld voor drugshandel. D. moet volgens de rechtbank meteen de gevangenis in, maar de Tilburger was niet aanwezig bij de uitspraak.

Loodsen

Tegen Jan V. had het OM 3,5 jaar cel geëist. Hij werd door de rechtbank veroordeeld tot 30 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk. V. stelde loodsen ter beschikking en regelde vervoer voor de (voorbereiding van) productie van de drugs. Verder heeft hij begin 2016 vanuit België drugs naar Nederland gesmokkeld.

Rovershol

Alledrie de verdachten kwamen regelmatig over de vloer in een partycentrum Party King in Best. Volgens het Openbaar Ministerie was dat een rovershol waar door criminelen uit het hele land deals en afspraken werden gemaakt over het produceren van amfetamine en xtc. De politie deed op 4 april 2016 een inval in partycentrum De Party King, waarna op vele plaatsen 55 mensen werden gearresteerd. Een groot deel van die verdachten is intussen al voor de rechter geweest en veroordeeld. Verdachte Leon Villevoye uit Moergestel had ook terecht moeten staan maar hij werd begin dit jaar vermoord. De daders zijn onbekend.