Tot acht jaar geëist in Trefpunt-zaak

De officier van justitie heeft woensdag tegen Corin D., de Tilburgse captain van motorclub No Surrender, vier jaar cel geëist omdat hij zich bezig zou hebben gehouden met de productie van synthetische drugs. Er stonden nog drie andere verdachten terecht voor de rechtbank in Den Bosch. Allen kwamen ze in een partycentrum in Best.

Het hele land

Volgens het Openbaar Ministerie was dat een rovershol waar door criminelen uit het hele land deals en afspraken werden gemaakt over het produceren van amfetamine en xtc. De politie deed op 4 april 2016 een inval in partycentrum De Party King, waarna op vele plaatsen 55 mensen werden gearresteerd. Een groot deel van die verdachten is intussen al voor de rechter geweest en veroordeeld. Verdachte Leon V. uit Moergestel had vandaag moeten terechtstaan maar hij werd begin dit jaar vermoord. De daders zijn onbekend.

Vijf productieplekken

Het OM ziet Corin D. (38) als de leider van de organisatie. Hij zou de gang van zaken in vijf productieplekken en opslaglocaties voor synthetische drugs hebben geleid, onder meer in het Belgische Oud-Turnhout en in Moergestel. Ook zou hij medeverantwoordelijk zijn voor een dumping van drugsafval met een bestelbusje zitten. Corin D. komt uit de Tilburgse Vogeltjesbuurt. Hij is al vaker veroordeeld voor drugshandel.

Tegen Tilburger Frank W. (45) is acht jaar cel geëist. Tegen Jan V. (66) is 3,5 jaar geëist en tegen een medeverdachte twee jaar. Alleen W. zit in voorlopige hechtenis.

Later dit jaar komt nog een groep Trefpunt-verdachten voor.