Tot 7 jaar cel voor Duitse plofkraken

Vijf leden van de zogenaamde Audi-bende hebben celstraffen gekregen tot zeven jaar. Ze hebben verschillende plofkraken gepleegd in onder andere Emsdetten, Rheine en Wesel in Duitsland waarbij een half miljoen euro werd buitgemaakt. Het Openbaar Ministerie had straffen tussen de drie en twaalf jaar cel geëist

De hoogste straf was voor de Utrechter Patrick G. die zeven jaar cel kreeg. Volgens de rechtbank was hij bij vier plofkraken betrokken. Net als Colin van G. uit Alphen aan den Rijn werd hij ook schuldig bevonden aan het deelnemen aan een criminele organisatie. De 26-jarige Van G. werd veroordeeld tot vijf jaar cel. Vier verdachten uit Utrecht, Mohamed G. (28), Sonny K. (29) en Bob E. (31), kregen drie jaar cel.

Gecrasht

De verdachten werden in de herfst van 2017 opgepakt, nadat een aantal van hen met hun Audi RS6 in Utrecht was gecrasht.

David Rommy

Onlangs stond ook een andere groep plofkrakers terecht in Utrecht. Het ging hier om 7 verdachten, die diverse plofkraken zouden hebben gepleegd in Nederland. De hoogste strafeis was toen 14 jaar. Tot deze groep behoort ook David Rommy, zoon van de bekende Nederlandse crimineel Henk Rommy. Tegen David werd 7 jaar cel geëist. Uitspraak in die zaak is later deze maand.