Tot vijf jaar cel voor spookwoningen en witwassen in Den Haag

De rechtbank in Den Haag heeft maandag vijf verdachten in de zaak van de spookwoningen in Ypenburg veroordeeld tot vijf jaar celstraf. Ze zijn volgens de rechtbank schuldig aan witwassen. Politieagent Donovan A. is vrijgesproken van witwassen, maar krijgt een taakstraf van 60 uur voor lekken uit het politiesysteem.

Miljoenen cash geld

De zeven verdachten stonden onlangs terecht voor het witwassen van geld en het verhuren van appartementen aan criminelen. De uitspraken zijn grotendeels conform de eisen van het Openbaar Ministerie. Frankie B. krijgt vijf jaar cel. Hermelina M. moet vier jaar zitten. In haar bed waar ze tijdens een grootschalige politieinval sliep lag zes miljoen euro cash geld verstopt. Farid El A. krijgt 2,5 jaar vanwege de vondst van 1,9 miljoen euro in het bed van zijn schoonmoeder die al werd vrijgesproken.

De twee makelaars van de spookappartementen in Ypenburg, Anthony van H. en Satishkoemar F., krijgen van de rechtbank ieder celstraffen van 28 maanden. Politieagent Donovan A. werd vrijgesproken van witwassen, maar krijgt wel een taakstraf van 60 uur voor het lekken van politie-informatie. Justitie had zes maanden cel tegen hem geëist wegens lekken uit het politiesysteem.