Trainer voetbalclub legt functie neer na dreiging

Rick S. – de assistent-trainer van het eerste elftal van Odin’59 uit Heemskerk – legt per direct zijn functie neer. Dat heeft de club laten weten op de website. Vorige week bleek dat hij mogelijk doelwit was van twee verdachten die terechtstaan voor voorbereiding van een liquidatie.

Veiligheid

S. heeft zijn besluit om te stoppen genomen na overleg met het bestuur van de voetbalclub. Voorzitter Louis de Bruijne: ‘Zo’n besluit neem je niet lichtvaardig. Het doet het bestuur verdriet om onder deze omstandigheden afscheid te moeten nemen van een assistent-trainer die zijn taken goed uitvoert en geliefd is binnen het team’. Het bestuur zegt ook te moeten kiezen voor ‘veiligheid’ en ‘rust’ binnen de spelersgroep.

Tweede kans

S. is in het verleden veroordeeld geweest in een cocaïnezaak. Volgens het bestuur van Odin’59 is S. richting het ODIN’59-bestuur ‘altijd open en eerlijk geweest over zijn verleden’. Hoofdtrainer Richard Plug betreurt het besluit van Schotvanger: ‘Wij kennen elkaar al ruim 30 jaar en ik heb hem meegenomen naar de Kennemers en ODIN’59. Over zijn verleden zijn wij bij beide clubs vooraf open geweest. Mensen zoals Rick verdienen in mijn ogen een tweede kans. En zo heeft de club er ook naar gekeken toen ze hem aanstelden als assistent trainer.’

Kok

Het Openbaar Ministerie sprak vorige week in een openbare zitting openlijk over de mogelijkheid dat verdachten Gideon G. (27) en Rigjendrig L. (21) Rick S. moesten liquideren omdat hij bevriend was met de Amsterdamse crimineel Mink Kok, die momenteel in Libanon woont.