Tukkers vrezen gevolgen mislukt drugstransport

Een 54-jarige man uit Geesteren zit ondergedoken, omdat hij vreest voor zijn leven na een mislukt drugstransport. Dat schrijft dagblad Tubantia. Hij wordt zelf verdacht van ontvoering in die zaak. Ook een 42-jarige Vriezenveense transportondernemer is van de radar.

De Duitse douane onderschept op 18 januari 717 kilo cocaïne met een waarde van 145 miljoen euro. De lading is afkomstig uit Curacao en reist via Rotterdam naar Hamburg. De instanties ruiken onraad en besluiten de container leeg te halen en te volgen naar de eindbestemming.

Kabelbinders om polsen

Vanaf Hamburg brengt een 42-jarige Vriezenveense transportondernemer de (lege) lading naar een adres in Nijmegen. Het contact tussen hem en de opdrachtgevers van het transport zou volgens de krant onder meer zijn verlopen zijn via de 54-jarige ondernemer uit Geesteren.

Na de bezorging wordt de transporteur op 30 januari gevraagd naar Geesteren te komen. Daar wordt hij ontvoerd en vastgebonden. Hij weet te ontsnappen en meldt zich met de kabelbinders nog om zijn polsen bij een Vriezenveens autobedrijf. De gealarmeerde politie start een onderzoek en houdt kort hierna twee mannen aan bij een bedrijf aan de Lutkeberg in Geesteren.

Ondergedoken

Een van hen is de tussenpersoon uit die plaats. Hij en de Vriezenvener kennen elkaar goed, omdat ze sinds 2006 samen een vastgoedonderneming hebben. De man uit Geesteren en de andere veronderstelde kidnapper zijn inmiddels vrijgelaten, maar blijven verdacht. De recherche onderzoekt nu of de twee Twentse ondernemers hebben geweten van de daadwerkelijke lading van de container.

Volgens een woordvoerster van de familie van de man uit Geesteren is zijn verdenking onterecht. “Hij is beslist geen verdachte, maar juist slachtoffer in deze zaak. Hij is ter bescherming van zichzelf enkele dagen op een veilige plek ondergebracht.” Bronnen vertellen aan Tubantia dat ook de 42-jarige Vriezenvener bewust ondergedoken zit, uit angst voor nieuwe acties richting hem.

Foto: Duitse politie