Twaalf jaar cel geëist wegens doodslag vriendin

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch twaalf jaar cel geëist tegen de 22-jarige Koen B. wegens doodslag op z’n zeventienjarige ex-vriendin Juliette Bouhof uit Geldrop. Het meisje kwam zaterdag 25 oktober 2014 na een avondje stappen in Eindhoven niet thuis.

Contactverbod

Met behulp van locatiegegevens van haar mobiele telefoon is haar lichaam een dag later gevonden. Ze was mishandeld en gewurgd. Verdachte Koen B. heeft bekend. Hij zei zich niet te hebben gerealiseerd dat hij haar doodde. Juliette had het uitgemaakt en dat kon hij niet verkroppen. Hij was eerder een keer haar ouderlijk huis binnengedrongen en kreeg daarna een contactverbod.

Wurgen

Op de fatale avond kwamen ze elkaar tegen en besloten seks te hebben op een afgelegen plekje maar er ontstond ruzie. In zijn verklaringen heeft Koen B. steeds gezegd dat zei de aanleiding was en van een vechtpartij doordat ze hem aanvloog en hem probeerde te wurgen. Daarop heeft hij haar uit zelfverdediging de keel dicht geknepen, zegt hij.

Moord

Ter zitting heeft de rechtbank hierover kritische vragen gesteld. Bij hem was nauwelijks letsel, terwijl zij zwaargewond was. Koen B. heeft volgens deskundigen het profiel van een stalker: ze beschrijven hem als narcistisch en abnormaal bezitterig, hoewel ze hem niet ziekelijk noemen. Vlak voor zijn daad was hij onder behandeling voor een depressie. Volgens de moeder van Juliette leefde haar dochter in angst en voelde ze zich met de dood bedreigd. Ze wil dat B. voor moord wordt vervolgd.

Voor meer details zie hier.