Twaalf jaar voor doodsteken ex

De rechtbank in Den Haag heeft de 44-jarige Bram B. veroordeeld tot 12 jaar cel voor het doodsteken van zijn ex-vrouw. Hij heeft Gemme Barendse (foto) in de slaapkamer van zijn woning in Zoetermeer 73 keer gestoken in haar hoofd, hals en bovenlichaam. Toen ze nog steeds bewoog heeft hij haar vervolgens de keel doorgesneden. 

De vrouw had Bram B. twee weken voor haar dood verlaten voor een andere man. Het stel had twintig jaar een relatie gehad.

IJspriem en messenblok

In de nacht van dinsdag 2 juni 2015 belde B. zijn ex om te melden dat het erg slecht met hem ging en of ze niet naar hem toe wilde komen. Terwijl de vrouw onderweg was naar de woning van de man aan de Spectrumsingel in Zoetermeer trof hij allerlei voorbereidingen. Zo legde hij een ijspriem op het bed van zijn slaapkamer en zette hij daar een messenblok klaar. Ook maakte hij elektriciteitskabels aan het bed vast, waarmee hij de vrouw eventueel zou kunnen vastbinden. Volgens de man was dat allemaal bedoeld om de vrouw te dwingen naar hem te luisteren en zijn vragen te beantwoorden.

Medicijnen

Nadat de vrouw in de woning was aangekomen, liep ze mee naar de slaapkamer om de medicijnen van de man te halen. Daar ontstond een vechtpartij met fatale gevolgen.

Vervolgens probeerde de man zich van het leven te beroven. Pogingen om zichzelf op te hangen mislukten. Ook stak hij zichzelf met een mes, maar ook dat veroorzaakte geen dodelijke verwondingen.

De rechtbank veroordeelde de man conform de eis van de officier van justitie.

Hier de uitspraak.