Schutter moord Latumahina aangehouden (UPDATE)

De politie heeft een van de drie verdachten die voortvluchtig waren in de zaak van de vergismoord op dj Djordy Latumahina gearresteerd. Het is een 44-jarige man uit Den Haag. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Er heeft inmiddels een huiszoeking plaatsgevonden in zijn woning. Afgelopen dinsdag waren door de politie beelden van drie mannen getoond. Daar zou ook de schutter op te zien zijn. Een van de mannen is woensdag opgepakt, aldus de politie. Afgelopen dinsdag zijn vijf mensen gearresteerd. Een van de schutters, de bestuurder van de vluchtauto en vier andere betrokkenen zouden nu in de cel zitten. Naar de andere schutter wordt nog gezocht. Er zitten dus nu zes mensen vast, ze zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat ze met niemand contact mogen hebben behalve met de advocaat.

Djordy Latumahina (31) is op 8 oktober vorig jaar doodgeschoten in Amsterdam. Zijn vriendin raakte zwaargewond. De recherche gaat er van uit dat Djordy het slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling.