Twee Amsterdammers opgepakt voor doodsteken Jay-Ronne Grootfaam

De politie heeft zaterdag twee Amsterdammers van 18 en 20 aangehouden op verdenking van het doodsteken van de 18-jarige Jay-Ronne Grootfaam bij flatgebouw Florijn in Amsterdam-Zuidoost. Ze hebben zichzelf gemeld bij de politie, die het onderzoek voortzet.

In rug gestoken

Grootfaam werd dinsdagavond bij flatgebouw Florijn neergestoken en overleed een dag later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Hij zou in zijn rug zijn gestoken en had naar verluidt problemen met enkele mensen in Kraaiennest (de Bijlmer). Een tweede slachtoffer raakte lichtgewond en kon ter plekke worden behandeld.

Drill rap

Jay-Ronne Grootfaam was als rapper actief onder de naam RS a.k.a. TrappyDemon en maakte muziek in het drill music genre, een gewelddadige vorm van rap die in 2010 overwaaide vanuit Chicago naar Zuid-Londen. In Londen vielen de afgelopen jaren veel doden en gewonden door steek- en schietpartijen die worden toegeschreven aan het genre UK drill, waarbij collegarappers gedist en uitgedaagd worden.

Familie, vrienden en kennissen kwamen donderdagmiddag samen bij de flat Florijn om Grootfaam te herdenken. Ze legden bloemen neer en staken kaarsen aan.