Twee arrestaties om Facebookverkrachting

De politie in Chicago heeft sinds afgelopen weekend twee jongens van 14 en 15 jaar vastzitten in verband met de verkrachting van een 15-jarig meisje die live werd gestreamd op Facebook. De politie zegt de jongens te hebben opgespoord na doorzoekingen van Facebook-servers.

Kelder

De twee zullen worden vervolgd volgens het jeugdstrafrecht en daarom zijn hun namen niet vrijgegeven.

Het meisje had na een bezoek aan de kerk haar ouderlijk huis verlaten om boodschappen te doen maar kwam niet terug. Volgens de autoriteiten in Chicago hebben de jongens het meisje meegelokt naar een kelder. Eén van de verdachten was een bekende van het slachtoffer.

Pesterijen

De politie zoekt nog meer verdachten, aldus Amerikaanse media. Nadat het meisje weer terug was bij haar familie stuurden onbekenden online bedreigingen en pesterijen naar haar en haar familie. De politie zal hiervoor geen vervolging instellen omdat de uitingen niet voldoende specifiek op het gezin waren gericht. De politie zal het gezin helpen andere huisvesting te vinden.

De tientallen mensen die de Facebookstream live volgden maar niets deden om die te stoppen zullen waarschijnlijk ook niet worden vervolgd. De aanklager zal dan moeten bewijzen dat zij wisten dat er een verkrachting van een minderjarige gaande was, en dat is moeilijk.