Twee doden en twee zwaargewonden bij schietpartij in Alblasserdam (UPDATE3)

Bij een schietpartij op zorgboerderij Tro Tardi aan de Molensingel in Alblasserdam zijn vrijdagochtend een 34-jarige vrouw uit Alblasserdam en een 16-jarig meisje uit Dordrecht overleden. Twee andere slachtoffers, een jongen (12) uit Hendrik-Ido-Ambacht en een vrouw (20) uit Alblasserdam raakten zwaargewond. Hulpdiensten, waaronder traumahelikopters, rukten massaal uit. De verdachte is opgepakt. Dat meldt de politie.

(Beeld: JBMedia)

Arrestatieteam

Op het moment van de schietpartij in Alblasserdam omstreeks 10.50 waren er ongeveer 20 mensen aanwezig in de zorgboerderij. Volgens een ooggetuige is de verdachte vrijdag door een arrestatieteam afgevoerd aan de Van Hogendorpweg in Alblasserdam, vlakbij het park en landgoed Huis te Kinderdijk. Zijn vuurwapen is in beslag genomen.

Over een motief is nog niets bekend. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie Eenheid Rotterdam doet onderzoek naar de schietpartij.

John S.

Het AD schrijft dat de opgepakte verdachte de 38-jarige John S. uit Oud-Alblas is. Hij zou bij de politie al jaren bekendstaan als “overlastgevend en verward” en deed in 2017 een zelfmoordpoging. Eind dat jaar zou hij verschillende vrouwen hebben bedreigd. Op het adres waar S. woont zou ook een Thaise vrouw wonen die zichzelf zou prostitueren.

Dode in pand Vlissingen

Het OM zegt dat de politie de 38-jarige man zocht omdat hij vermoedelijk betrokken is geweest bij een dodelijk misdrijf, woensdag in Vlissingen. Daar werd in een pand in de Sint Jacobsstraat het lichaam van de Vlissingse schoenmaker Johan Quist (60) aangetroffen. Hij had een misbruikverleden.

Doelgroep

Op zorgboerderij Tro Tardi werken kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Ook biedt de zorgboerderij plaats aan jongeren en volwassenen die de draad in hun leven weer op moeten pakken in het kader van een reïntegratietraject.