Twee verdachten aangehouden voor doodschieten Duitse politieagenten (UPDATE2)

In Duitsland zijn zondagnacht bij een verkeerscontrole twee politieagenten van 24 en 29 doodgeschoten. Dat gebeurde op een weg bij Kusel in de buurt van Kaiserslautern. De Duitse politie heeft na een klopjacht op de daders twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 32-jarige man en de 38-jarige Andreas S., die eerder in aanraking kwam met de politie omdat hij niet beschikte over een geldige jachtvergunning.

Verdacht voertuig

De twee politieagenten werden rond 04.20 beschoten tijdens een verkeerscontrole. Ze zouden een verdacht voertuig hebben aangehouden, waarna er door een inzittende van de auto werd geschoten. Mogelijk gebeurde dat omdat de agenten in de kofferbak gestroopt wild hadden aangetroffen.

De agenten overleden korte tijd later aan hun verwondingen. Ze hadden nog wel zelf een radiobericht kunnen versturen naar collega’s.

Saarland

De politie is bezig met een klopjacht op de daders, ook in deelstaat Saarland in het zuidwesten van Duitsland, dat grenst aan Frankrijk en Luxemburg. Bij de klopjacht zijn volgens tv-zender SWR in Sulzbach (Saarland) twee verdachten van 32 en 38 aangehouden. De Duitse politie houdt er rekening mee dat er meerdere daders zijn. Daar wordt naar gezocht.

Geen signalement

Op de plaats delict zijn sporen veiliggesteld. Volgens de politie was er geen signalement van de daders of de gebruikte vluchtauto. Ook de vluchtrichting is niet bekend.