Twee Eindhovenaren opgepakt in groot drugsonderzoek

Een arrestatieteam heeft maandagochtend twee mannen uit Eindhoven van 38 en 37 jaar opgepakt. De arrestaties volgen op een grote drugsactie van twee maanden geleden toen de politie met ruim 1.000 agenten op tientallen locaties in Nederland en Spanje invallen deed.

In een woning aan de Brestlaan in Eindhoven werd maandag een 38-jarige man aangehouden voor de productie van synthetische drugs. Op datzelfde moment werd in een woning aan de Canneshof een 37-jarige man aangehouden voor o.a. het dumpen van drugsafval. Beide mannen zitten vast voor verder onderzoek en worden komende week voorgeleid aan de rechter-commissaris, aldus de politie.

Actiedag

De recherche in Eindhoven doet sinds november 2019 onderzoek naar een criminele organisatie die zich op grote schaal bezighoudt met de productie en handel van synthetische drugs en witwassen. Tijdens de actiedag op 18 oktober werden al negen mannen tussen de 26 en 74 jaar aangehouden uit Eindhoven, Best en Oirschot. Eén van hen, een 41-jarige man, zat al vast en is in zijn cel aangehouden.

Woonwagenkampen

In totaal werden twee maanden geleden ruim veertig woningen en bedrijven doorzocht in Eindhoven, Best, Nuenen, Oirschot, Helmond, Zandvoort, Den Bosch, Waalre en Oeffelt. In Eindhoven werden verschillende woonwagenkampen doorzocht. In Spanje vonden doorzoekingen plaats van twee woningen in Málaga en Marbella.

Naast de nodige drugs en benodigdheden voor de vervaardiging ervan, werden o.a. ook grote sommen geld, vuurwapens en munitie gevonden. Bij de actie waren in totaal ruim 1.000 opsporingsambtenaren betrokken.