Twee gewonden bij schietpartij in metro Hoek van Holland (UPDATE)

Twee gewonden bij schietpartij in metro Hoek van Holland (UPDATE)

In een metro aan de Stationsweg in Hoek van Holland is zondagmiddag rond 17.15 geschoten. De politie meldt dat er twee gewonden zijn gevallen, maar dat bleek niet te komen door de schietpartij, mogelijk door een opstootje daarvoor. Twee verdachten zijn aangehouden.

Kogelhulzen

Het voorval gebeurde in een volle metro. Voor het schietincident vond er vermoedelijk een opstootje plaats tussen vier mannen. Twee van hen, een 22-jarige man uit Den Haag en een 20-jarige man uit Vlaardingen, raakten gewond, maar niet door de schietpartij. De twee zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De twee andere mannen met het vuurwapen sloegen op de vlucht. De politie heeft kogelhulzen gevonden in de metro. Volgens getuigen brak er paniek uit in de metro na de schietpartij.

Arrestaties

Op basis van informatie van getuigen en camerabeelden zijn twee Schiedammers van 20 en 21 jaar aangehouden in de omgeving van het incident. Ook werd het vuurwapen aangetroffen in de omgeving. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en het vuurwapen is in beslag genomen.

Over de toedracht en het motief voor de ruzie en schietpartij is nog niets bekend.