Twee jaar cel voor Satudarah-kroongetuige (UPDATE)

De spijtoptant van Satudarah-Duisburg die in een getuigenbeschermingsprogramma zit heeft van de rechtbank in Duisburg twee jaar cel gekregen voor drugs- en wapenhandel. Christian J.  kreeg vanwege zijn status als kroongetuige een flinke strafkorting.

Hij was vroeger één van de hoogste Satudarah-figuren in Duitsland: de sergeant at arms. De man zou in 15 onderzoeken verklaringen hebben afgelegd. Mogelijk is zijn informatie ook gebruikt in Nederlandse onderzoeken. Zijn verklaringen zijn zeker gebruikt in de procedure die werd aangespannen om Satudarah in geheel Duitsland te verbieden. De 47-jarige Christian J.  zit sinds 2013 in een getuigenprogramma. Volgens de man zelf verkeert hij in levensgevaar en staat er een prijs op zijn hoofd. Hij legde volgens Stern TV onder meer verklaringen af over Ali Osman, de voormalige president die tot langdurige gevangenisstraf is veroordeeld.

Hij is een oud-soldaat van het Franse Vreemdelingenlegioen. Bij zijn terugkeer sloot hij zich aan bij de MC Brotherhood in Duisburg, dat later opging in Satudarah Duitsland.

Alle berichten over Satudarah in Duitsland.