1,5 jaar cel voor No Surrender-lid dat liquidatiepoging overleefde

De 29-jarige Jori Sven van Z. is door de rechtbank in Breda veroordeeld tot 1,5 jaar cel. Dat meldt BNdeStem. Van Z. werd vorig jaar oktober met doorgeladen wapens in een gestolen Audi opgepakt. Van Z. overleefde in 2015 een liquidatiepoging op de Ramblas in Barcelona.

Van Z. werd op 13 oktober samen met Willem L. uit Breda en Amsterdammer Demiën V. in de gestolen Audi wilden stappen. In de auto werden 2 vuurwapens gevonden. Van Z. had een pistool in zijn broeksband.

Handboeien en ducttape

Ook vindt de politie een tas met handboeien, afgeplakte skibril, ducttape, twee boksbeugels, tiewraps en twee zakken afgeknipte haren. Daarnaast zit er bloed aan de versnellingspook van de Audi. Officier van justitie Teuntje Gudde noemde voor de rechtbank de bezittingen van de drie mannen een “ontvoeringskit”. ‘Deze mannen gingen bepaald niet met een picknickmandje vol lekkere dingen naar grootmoeder.’ 

Het Openbaar Ministerie eiste 2 weken geleden tegen No Surrender-lid Jori Sven van Z. en Demiën V. 2,5 jaar cel. Willem L. hoorde 3 jaar cel eisen. Hij kreeg door de rechtbank een straf opgelegd van 18 maanden. Demiën V. kreeg 22 maanden cel.

Médoclaan

Jori Sven van Z. was ook verdachte van een schietpartij op een Satudarah-lid in 2014 aan de Eindhovense Médoclaan. Hij werd in 2015 samen met toenmalig No Surrender-lid Sebastiaan ter W. verdacht van poging tot doodslag en op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Van Z. werd vrijgesproken, maar justitie ging in hoger beroep, die zaak loopt nog.

Lees hier meer over de mislukte liquidatiepoging op de Ramblas.