Twee leden Kinahan-clan opgepakt in Spanje voor wapenhandel

In Spanje zijn twee mannen van 42 en 22 gearresteerd die door de Britse National Crime Agency worden gezien als leden van de Ierse misdaadclan Kinahan. Beiden werden gezocht voor vuurwapenhandel.

Familiediner op Mallorca

De 42-jarige Liam Byrne (foto) uit Dublin, die wordt beschouwd als een van de meest vertrouwde leden van de georganiseerde misdaadgroep Kinahan, werd zondagavond gearresteerd op Mallorca terwijl hij met familieleden in een restaurant aan het eten was. Hij was op 26 mei vanuit Dubai naar de luchthaven van Palma gevlogen.

Vliegveld Malaga

Een ander lid van de Kinahan-clan, Jack Kavanagh (22) uit Tamworth, Staffordshire, werd op dinsdag 30 mei gearresteerd door agenten van de Spaanse nationale politie op de luchthaven van Malaga terwijl hij op doorreis was van Dubai naar Turkije.

EncroChat

De arrestaties volgen op een door de NCA geleid inlichtingenonderzoek, ondersteund door de Spaanse nationale politie en de Ierse politie. Tijdens het onderzoek werd bewijs verzameld uit ontsleutelde EncroChat-berichten. Daaruit zou blijken dat de twee betrokken waren bij de levering en verkoop van vuurwapens.

Ze zitten momenteel vast terwijl de uitleveringsprocedure loopt.

Zie ook:

‘Schotland dreigt witwas-toevluchtsoord te worden voor Kinahans’