Twee moorden door mislukte drugsdeals (UPDATE)

De man die afgelopen woensdag in het Twentekanaal werd gehaald en de man die dezelfde avond werd doodgeschoten, zijn allebei om het leven gekomen na een mislukte drugsdeal. Het gaat om twee verschillende zaken. Voor de moord op de man die werd doodgeschoten, de 24-jarige Joey Moes uit Enschede, werden afgelopen week al drie verdachten opgepakt.

De dood van Moes zou zijn gegaan om de verkoop van 4 kilo speed, meldt de regionale krant Tubantia op basis van bronnen bij de politie. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. De hoofdverdachte die voor de moord is opgepakt, zou een man uit Hengelo zijn.

Geen geld maar wapen

De man die in het kanaal is gevonden is afkomstig uit Almere. Hij zou die avond met een zakenpartner bij een 42-jarige Hengeloër en diens kompaan op bezoek zijn geweest om 4 kilo wiet te kopen. De koper zou nadat hij de drugs had gecontroleerd geen geld, maar een vuurwapen uit de auto hebben gehaald, aldus Tubantia.

Er ontstond daarop een worsteling tussen de vier mannen, waarbij de kompaan van de verkoper het pistool in handen kreeg. Hij zou de koper toen door zijn hoofd hebben geschoten. De twee verkopers hebben het slachtoffer toen in plastic gewikkeld en in het Twentekanaal gegooid.