Twee Nederlanders geëxecuteerd in Dom. Rep. (VIDEO)

In de Dominicaanse Republiek zijnafgelopen woensdag twee Nederlanders dood gevonden, dat heeft de plaatselijke politie bekend gemaakt. De twee mannen zouden zijn vermoord en gedumpt in een kuil bij een suikerrietplantage in de oostelijke provincie El Seibo, bij het plaatsje Piedra Grande. Er zijn door de autoriteiten geen namen gegeven. De lichamen zijn  gevonden.

 

Waarschijnlijk zijn ze maandag om het leven gebracht. Volgens de krant Diario Libre zijn er twaalf kogelhulzen bij de vindplaats aangetroffen. Daarom is de gedachte dat de twee ter plekke zijn doodgeschoten. De politie zou vrijdag nog op zoek zijn naar verdachten. Volgens de krant zijn er sporen waarover de politie niets wil zeggen om het onderzoek niet in gevaar te brengen. Dat onderzoek zou al ‘gevorderd’ zijn.

Getuigen die in de buurt waren zouoden maandag schoten hebben gehoord en het geluid van een vliegtuigje. Ook zijn er verschillende SUV’s ter plaatse geweest. In de broekzak van één van de slachtoffers was een mapje met papieren veiliggesteld